Društvo za prepih znanja in informacij Vöter
Gregorčičeva ulica 6
9000 Murska Sobota

Aktualno

16.09.2010

Dokumentarna oddaja "Pomurje danes...in čez 20 let"

V okviru projekta S trebuhom za EU kruhom, ki ga Društvo za prepih znanja in informacij Vöter izvaja v letošnjem letu, je nastala ...
24.05.2010

Prostovoljci! Vljudno vabljeni k soustvarjanju spletnega časopisa Pomurski mesečnik!

V Društvu za prepih znanja in informacij Vöter že drugo leto ustvarjamo spletni časopis Pomurski mesečnik, kjer se tematizira o različnih ...
Prijava na poštni seznam.
Ime in priimek:

E-pošta:

O NASNAŠE DELO


Društvo za prepih znanja in informacij Vöter je bilo ustanovljeno v drugi polovici leta 2004. 

Društvo Vöter deluje z namenom informiranja in osveščanja na lokalnem, regionalnem, čezmejnem, nacionalnem in evropskem prostoru. Z svojimi projekti in aktivnostmi omogoča zainteresiranim soudeležbo v javnih debatah in okroglih mizah, kjer izražajo svoja stališča, probleme in želje.

Društvo izvaja medijske delavnice za osnovne šole in srednje šole,  pripravlja projekte z sofinanciranjem Ministrstva RS za kulturo, Uradom Vlade za komuniciranje ter Mestno Občino. Ti projekti so namenjeni izobraževanju in informiranju širšega slovenskega prostora.

Glavnina projektov društva v zadnjih letih je vezana na priprava dokumentarnih oddaj in kratkih filmov za socialno izključene skupine, narodnostne in etnične manjšine. Društvo si prizadeva za ohranjanje jezikovne in kulturne identitete širše Pomurske pokrajine.

Velik del aktivnosti društva je namenjen mladim. Preko društva lahko doživijo mednarodne izmenjave ali se vključijo v kakšen medijski projekt. Odprti smo tudi za vse nove ideje in mladim omogočamo ter pomagamo, da jih z našo pomočjo uresničijo.

PROSTOVOLJSTVO ZA MLADE

Društvo ti omogoča, da se izpolniš na področju, ki ti najbolj ustreza, da se izpolniš, si nabereš referenc in hkrati pričaraš lepši dan drugim.

MLADINSKE IZMENJAVE

Preko društva se lahko udeležiš mednarodnih delavnic, seminarjev, mladinskih izmenjav.

MLADINSKI PROJEKTI

Sestavljeni so informativno, osveščevalno. Društvo izvaja tudi številne raziskave na področju mladih in pripravlja različne didaktične pripomočke.

PRI PROJEKTIH SODELUJEMO Z:


Pomurska televizija TV ASUstanovna lokalna razvojna fundacija za PomurjeMinistrstvo RS za kulturo


Urad Vlade RS za komuniciranje

Mestna občina Murska Sobota

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se